1 Şubat 2016 Pazartesi

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerine Tavsiyeler!

     
                     
 Bilgisayar Mühendisliği Öğrencilerine Tavsiyeler!

Kişisel gelişiminize önem verin!

Sosyal olmak ve çevre oluşturmak çok önemlidir. Eğitim amaçlı düzenlenen bir çok kurs size yeni insanlarla tanışmak için iyi bir fırsat sunar. Bu etkinlikleri takip ederek, katılmaya çalışın.


Gündemi ve teknolojik gelişmeleri takip edin!

Sürekli gelişen bir dal seçtiniz. Siz daha mezun olmadan öğrendikleriniz eskiyebilir. Bu yüzden teknolojileri bloglardan ya da dergilerden takip ederek bilginizi güncellemeniz gereklidir.


Okuldaki yazılım derslerine zaman ayırın!


Bu alanda kendinize bir çok yol çizebilirsiniz. Akademisyenlik, memurluk ya da özel şirketlerde çalışmak, hatta kendi şirketinizi kurmak gibi. Seçimlerinize bağlı olarak notlarınıza özen göstermeyebilirsiniz. Ama yazılım derslerine zaman ayırmazsanız başarılı olmanız mümkün değildir. Sürekli kod yazarak algoritma mantığını kavramanız gerekir. Bu da zaman alır.


Kendinize alan seçin!


Bir çok dallara ayrılan bu bölümde bir an önce kendinize sorular sormaya başlayın. Mezun olunca ne yapmak istiyorum? Hangi alanlarda kendimi geliştirmeliyim? En iyi olduğum alan hangisi? Tüm alanları incelemeli ve bu sorulara cevap aramalısınız.Cevabı bulduğunuzda hemen harekete geçin. Seçtiğiniz alanda en iyisi olmak için çok çalışın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder